0449898070 hello@magio.fi

Dokumentaarinen hääkuvaus

Meidän näkemyksemme dokumentaarisesta kuvauksesta on yksinkertainen. Kuvaamme kerronnallisia kuvia useimmiten pelkkää vallitsevaa valoa hyödyntäen. Pyrimme tallentamaan juhlien oikeaa tunnelmaa sekä esittämään ihmiset positiivisessa valossa ja mahdollisimman hyvällä hetkellä. Emme kuvaa pääsääntöisesti kuvia, joissa poseerataan kameralle, vaan pikemminkin kuvia, joissa kameran läsnäolo olisi mahdollisimman huomaamatonta. Pyrimme huomioimaan myös yksityiskohtia, kuten koristeita, tilan arkkitehtuuria ja muita kuvien kerronnallisuuden kannalta olennaisia asioita. Käytämme pelkkää luonnonvaloa, koska mielestämme kuviin keinotekoisesti lisätty valo poistaa kuvista niiden autenttisuutta. Visuaalisessa mielessä olemme kiinnostuneita kuvista, joita ammattikuvaajat tallensivat – ja tallentavat edelleen vuonna 2015 – filmille, joko kinokoolle tai keskiformaatille. Filmin tuottama laaja dynamiikka ja harmoniset värisävyt on asia, joita koitamme saada kuviimme myös jälkikäsittelyssä. Tähän käytämme nykyisin emulaatioita, jotka mallintavat eri filmien ominaisuuksia mm. väreiltään ja dynamiikaltaan. Nykypäivän loistavista, edelleen keskikoon filmiä käyttävistä kuvaajista mainittakoon esimerkiksi Jose Villa, joka hyödyntää myös pääosin pelkkää luonnonvaloa. Missiomme ei kuitenkaan ole kuvata puhtaasti dokumentaarisia kuvia, vaan haluamme painottua myös esteettisiin seikkoihin. Siksi tyyliä, jota tavoittelemme, voisi kuvata enemmänkin esteettis-dokumentaariseksi kuvaamiseksi.

Kuvien toimitusajat

Lyhyissä kuvauksissa, kuten 1-2 tuntia kestävissä juhlissa otetut kuvat pyritään käsittelemään 72 tunnin kuluessa. Pidemmille kuvauksille on varattu käsittelyaikaa noin 10 vrk. Kuvat toimitetaan oletuksena usb-tikulla, tai netin kautta.

Kuinka paljon kuvia kertyy?

Valmiiden, käsiteltyjen lukumäärä on hieman tapauskohtaista, mutta pääsääntöisesti tunnin aikana kertyy noin 40-50 uniikkia, valmista kuvaa. Pyrimme välttämään turhaa toistoa samoista tilanteista. Valitsemme vain parhaat otokset, mutta emme toisaalta jätä mitään pois, joka mielestämme tuo jotain lisäarvoa kuvakokonaisuuteen. Kuvamäärä saattaa myös ylittyä huomattavasti, jos tapahtumia on runsaasti.

Lisätietoa

Jos olet järjestämässä juhlia ja haluat niistä muistoja, voit ottaa yhteyttä klikkaamalla tästä, tai laittaa suoraan sähköpostia osoitteeseen hello@magio.fi. Kuvaus voi kestää minimissään yhden tunnin. Kysy tarjous. Hääkuvauksissa (kesälauantait) minimiaika on viisi kuvaustuntia.

Studion sijainti Tampereella