Pitkään haaveena ollut fresnel-valo löytyy nyt studiolta. Kyseinen yksilö löytyi Helsingistä, ja kuljetusta helpotti huomattavasti se, että myyjä lupautui tuomaan laitteen Pasilan asemalle (toim. huom. Pasilasta ei kannata etsiä vanhaa asemarakennusta, koska sitä ei enää ole).

Ja ompahan sitten meinaan ihan kohtalaisen jämäkkä kattila. Valo on silkkaa vanhaa Hollywoodia, ruuvattava valonsäteen kohdennus, toisessa päässä laajempi “flood” -tyyppinen valo, toisessa ääripäässä tiukempi spotti ja hieman pehmeämmät varjot. Ensimmäinen testikuva, ja tulee selväksi että tälle tulee olemaan käyttöä.

Tällä hetkellä hieman uinuvaa muotokuvauspuolta olisi nimittäin tarkoitus alkaa herättelemään henkiin lähiaikoina, ja kameran eteen tuoda sen myötä oikeitakin malleja. Etutilan muutokset alkavat mahdollistamaan pikkuhiljaa kunnollisia kuvauksia; suuria odottavia muutoksia ovat enää oikeastaan lattian maalaus sekä mahdollisuus kuvata tilassa pitkittäin, mm. kokovartalokuvia High key -tyyliin.

Supernopeat testit, joissa mallina juuri sopivasti Postiin saapunut muovinen irtopää, joka osoittautui onneksi myös hyväksi ostokseksi. Kuvissa valona ainoastaan siis S35 Spot Lite, eli sveitsiläisen Elinchromin vanhempaa mallia oleva Fresnel, sekä musta/valkoiset flagit.

Fresnel-testi, perhosvalo ilman täytevaloa
 
Loop-valo, Fresnel S35 -testistä
 
Fresnel-testiä, ns. Rembrandt-valo
 
Fresnel S35 Spot Lite pannu in action
 
 

Palvelemme myös ilman ajanvarausta ma-to 10-18! Lisää aikoja saatavilla ajanvarauksen kautta. Pidemmät studiokuvaukset perjantaista lauantaihin. Tervetuloa!