Lapsikuvaus, klassinen

Klassisempi, pehmeä valaisutyyli käsinmaalatulla kangastaustalla. Sopii hyvin 1-5-vuotiaalle lapselle tai pienten sisarusten kuvaamiseen. Voidaan käyttää myös hieman isommille lapsille hieman mukauttaen. Kuvaamiseen on varattu tehokasta kuvausaikaa 30 minuuttia. Kuvausajassa on kuitenkin hieman joustovaraa tarpeen mukaan.

Kuvaukseen voi ottaa halutessaan myös useampia eri asuja tai omaakin rekvisiittaa. Maanläheiseen taustasävyyn sopii mainiosti luonnonvalkoiset ja muut vaaleahkot sävyt, asu on luonnollisesti vapaa. Lattiana kuvauksessa on tammilankkuparketti.

Kuvaus toteutetaan kolmella valolla; yksi hiuksiin, yksi kasvoille, ja kolmannella säädetään varjot sopivalle tasolle. Settiin on tehty pieniä muutoksia syyskuussa 2022!

Kuvauksessa otetaan mahdollisimman tasaisesti koko- ja puolivartalokuvia sekä kasvokuvia. Vaihtoehtoisesti voidaan keskittyä myös enemmän esimerkiksi kasvokuviin.

 • Mitä kuvauksessa tehdään?

  Pienten lasten kuvaus pyritään tekemään kuvattavan ehdoilla, spontaanin leikkimisen ja tekemisen kautta. Kuvia oletaan oletuksena kaikissa kuvakoossa, koevedoksiin pyritään siis kerryttämään kasvokuvia, puolivartalokuvia sekä kokovartalokuvia. Käytössä olevat salamat pysäyttävät käytännössä minkä tahansa liikkeen. Puolen tunnin kuvauksessa kertyy yleensä noin 150-200 raakakuvaa.

 • Koska studiolle kannattaa tulla?

  Parhaiten sopiva aika on noin 5 minuuttia ennen kuvausajan alkua. Näin mahdollinen aiempi kuvaus ehditään varmasti tehdä loppuun kuvien siirtoineen ja purkuineen. Usein myös valaisua muutetaan kuvauksesta toiseen, joten aikataulu kuvausten väleissä voi olla hieman tiukka. Jos näyttää siltä että paikka on lapsesta alkuun turhan jännittävä, kuvauksen alkua on varaa hieman siirtää. Takaraja myöhemmin aloitettujen kuvausten lopettamiselle on 2 tunnin kuvausvälillä noin 60 minuuttia. Aloitusajankohta yritetään siis ajoittaa tasatunnille tai hieman sen yli.

 • Voiko mukaan ottaa omaa rekvisiittaa?

  Mielellään! Studiolta löytyy jonkin verran erityisesti noin 1-vuotiaille sopivaa tavaraa; puupalikoita ja -leluja, puisia jakkaroita, valkoinen auto, keinuhevonen, valkoinen muovipupu, pehmoleluja, matkalaukku ja vanha matkakappa.

 • Miten kuvaus maksetaan?

  Kuvausmaksu maksetaan studiolle kuvauksen jälkeen. Koevedokset lähetetään sähköpostilla saman päivän aikana, yleensä noin kahden tunnin sisällä. Viimeisteltyjen, täysiresoluutioisten kuvatiedostojen hinta on 20,00 / kpl. Käsittely sisältää värillisen ja mustavalkoisen version. Kuvankäsittelyt laskutetaan erikseen sähköpostilla kuvien valmistuttua. Viimesteltyihin kuviin sisältyy vapaa käyttöoikeus.

 • Missä studio sijaitsee?

  Studio on osoitteessa Hämeenpuisto 35 – lähes vastapäätä Tampereen Työväen Teatteria ja lähellä Tuulensuun ratikkapysäkkiä. Eteläpuistosta päin tultaessa oikea talo löytyy R-kioskin kohdalta.

 • Katso vapaat ajat

  Loading...
  Osasto:

  75,00

  Kuvaus

  Pehmeä, muotoileva valaisu 1-vuotiaasta ylöspäin.

  Tähän settiin sopii hyvin valkoinen, luonnonvalkoinen ja muut vaaleat sävyt. Mukaan voi ottaa myös omia leluja. Studiolta löytyy jonkin verran valmista rekvisiittaa; puupalikoita, pieniä jakkaroita, puu- ja pehmoleluja ja matalia tukia istumiseen.

  Kuvien viimeistelyyn käytetään kuvaa kohden noin 15 minuuttia. Jokaisesta käsitellystä kuvasta toimitetaan värillinen ja mustavalkoinen versio.

  <br><br>

  Valokuvaajanananne.

  Omakuva, Valokuvaamo Magio

  Moi. Toimin Magiossa kuvaajana ja yrittäjänä.

  Siirryin studiokuvaamiseen vuonna 2014. Sitä ennen ehdin tehdä muutaman vuoden dokumentaarista hääkuvaa. Haaveilin oman muotokuvastudion lisäksi myös lehtikuvaajan ammatista ja opiskelin hetken myös kuvajournalismia.

  Teen mielellään erilaisia henkilökuvauksia; henkilöstökuvia, CV- ja profiilikuvauksia, muotokuvia ja lapsikuvauksia. Maanantaista torstaihin pääsee myös passi- ja viisumikuviin.

  Tervetuloa studiolle!

  t. Magio / Markus Grönfors

  Lisätiedot

  Kuvan tausta

  Tumma, maanläheinen

  Valaisutyyli

  Pehmeä, muotoileva

  Kuvan rajaus

  Pystykuva, vaakakuva

  Resoluutio

  6000px

  Väriprofiili

  sRGB