Lapsikuvaus, moderni

Valoisa, raikas ja pehmeä valaisutyyli. Sopii parhaiten noin 1-2 -vuotiaalle lapselle. Myös puolivuotiskuvaus on mahdollinen. Moderni lapsikuvaus tehdään matalan kuvausalustan päällä, jossa on kevyesti peilaava, turvallinen lasipinta. Kuvaamiseen on varattu tehokasta kuvausaikaa noin 30 minuuttia. Kuvausajassa on kuitenkin joustovaraa, jotta talteen saadaan riittävästi valinnanvaraa. Tyypillinen määrä raakakuvia on noin 150 kappaletta. Kuvista karsitaan pois selkeästi epäonnistuneet, muuten kaikki kuvat laitetaan katsottavaksi.

Moderni tyyli sopii hyvin 1-vuotiaiden kuvaamiseen erityisen kuvausalustan takia. Kuvauksessa tarvitaan jonkin verran apua myös vanhemmilta, jotta kuvattava pysyy alustalla turvallisesti ja valojen suhteen sopivalla alueella. Alustan korkeus lattiasta on 27cm. Jos kuvattava saadaan viihtymään paikallaan hyvin, asetellaan enemmän myös asentoa tai jalkoja parempaan asentoon.

Mukaan voi ottaa omia tuttuja leluja. Yksi asu on oikein riittävästi, mutta jos haluaa, asuakin saa vaihtaa. 30 minuutin kuvausaika on osoittautunut hyvin riittäväksi, koska yhdessä paikassa oleminen alkaa jossain vaiheessa yleensä kyllästyttää lasta. Jos studio tuntuu lapselle liian jännältä, on mahdollista pitää taukoa ja totuttautua uuteen ympäristöön – kelloa tärkeämpää on se että saadaan kasaan tarvittavat kuvat.

 • Mitä kuvauksessa tehdään?

  Pienten lasten kuvaus pyritään tekemään kuvattavan ehdoilla, spontaanin leikkimisen ja tekemisen kautta. Kuvia oletaan oletuksena kaikissa kuvakoossa, koevedoksiin pyritään siis kerryttämään kasvokuvia, puolivartalokuvia sekä kokovartalokuvia. Käytössä olevat salamat pysäyttävät käytännössä minkä tahansa liikkeen. Puolen tunnin kuvauksessa kertyy yleensä noin 150-200 raakakuvaa.

 • Koska studiolle kannattaa tulla?

  Parhaiten sopiva aika on noin 5 minuuttia ennen kuvausajan alkua. Näin mahdollinen aiempi kuvaus ehditään varmasti tehdä loppuun kuvien siirtoineen ja purkuineen. Usein myös valaisua muutetaan kuvauksesta toiseen, joten aikataulu kuvausten väleissä voi olla hieman tiukka. Jos näyttää siltä että paikka on lapsesta alkuun turhan jännittävä, kuvauksen alkua on varaa hieman siirtää. Takaraja myöhemmin aloitettujen kuvausten lopettamiselle on 2 tunnin kuvausvälillä noin 60 minuuttia. Aloitusajankohta yritetään siis ajoittaa tasatunnille tai hieman sen yli.

 • Voiko mukaan ottaa omaa rekvisiittaa?

  Mielellään! Studiolta löytyy jonkin verran erityisesti noin 1-vuotiaille sopivaa tavaraa; puupalikoita ja -leluja, puisia jakkaroita, valkoinen auto, keinuhevonen, valkoinen muovipupu, pehmoleluja, matkalaukku ja vanha matkakappa.

 • Miten kuvaus maksetaan?

  Kuvausmaksu maksetaan kuvauksen jälkeen studiolle. Koevedokset lähetetään sähköpostilla saman päivän aikana, tyypillisesti noin kahden tunnin sisällä. Viimeisteltyjen, täysiresoluutioisten kuvatiedostojen hinta on 20,00 / kpl. Käsittely sisältää värillisen ja mustavalkoisen version. Kuvankäsittelyt laskutetaan erikseen sähköpostilla kuvien valmistuttua. Viimesteltyihin kuviin sisältyy vapaa käyttöoikeus.

 • Missä studio sijaitsee?

  Studio on osoitteessa Hämeenpuisto 35 – lähes vastapäätä Tampereen Työväen Teatteria ja lähellä Tuulensuun ratikkapysäkkiä. Eteläpuistosta päin tultaessa oikea talo löytyy R-kioskin kohdalta.

 • Katso vapaat ajat

  Loading...
  Osasto:

  75,00

  Kuvaus

  Pehmeä, raikas valaisu 1-vuotiaasta ylöspäin.

  Tähän settiin sopii mukavasti vaaleat ja tummemmatkin sävyt, mutta myös kirkkaammat värit. Mukaan voi ottaa myös omia leluja. Studiolta löytyy jonkin verran valmista rekvisiittaa; puupalikoita, pieniä jakkaroita, puu- ja pehmoleluja, matalia tukia istumiseen ym.

  Kuvien viimeistelyyn käytetään kuvaa kohden noin 15 minuuttia. Jokaisesta käsitellystä kuvasta toimitetaan värillinen ja mustavalkoinen versio.

   

  Valokuvaajanananne.

  Omakuva, Valokuvaamo Magio

  Moi. Toimin Magiossa kuvaajana ja yrittäjänä.

  Siirryin studiokuvaamiseen vuonna 2014. Sitä ennen ehdin tehdä muutaman vuoden dokumentaarista hääkuvaa. Haaveilin oman muotokuvastudion lisäksi myös lehtikuvaajan ammatista ja opiskelin hetken myös kuvajournalismia.

  Teen mielellään erilaisia henkilökuvauksia; henkilöstökuvia, CV- ja profiilikuvauksia, muotokuvia ja lapsikuvauksia. Maanantaista torstaihin pääsee myös passi- ja viisumikuviin.

  Tervetuloa studiolle!

  t. Magio / Markus Grönfors

  Lisätiedot

  Kuvan tausta

  Vaalea liukusävy

  Valaisutyyli

  Valoisa, raikas, pehmeä

  Kuvan rajaus

  Pystykuva, vaakakuva

  Resoluutio

  6000px

  Väriprofiili

  sRGB