Passikuvaohjeet

Tärkeimmät passikuviin liittyvät säännöt löydät täältä.
Lue lisää passikuvistaReittiopastus studiolle

Yleistä

Passikuvan voi ottaa aina ilman silmälaseja, vaikka niitä käyttäisi koko ajan. Sen, voidaanko kuva ottaa lasien kanssa, riippuu varsin monesta asiasta.

Heijastus on yksi yleinen ongelma. Lasipinnoissa ei saa näkyä salaman aiheuttamia heijastuksia eikä värimuutoksia. Myös tummennetut lasit ovat ehdoton ei. Silmien erottuminen selkeästi on tärkeimpiä yksittäisiä asioita passikuvassa.

Myös kehyksen muoto vaikuttaa paljon. Kehyksen tulee olla riittävän iso, niin että silmien ympärille jää riittävästi tyhjää tilaa. Sanka ei saa kuitenkaan olla myöskään liian paksu – se varjostaa silmiä.

Viimeisimpänä silmälaseihin liittyy vielä yksi asia: vahvuudet. Lasit eivät saa suurentaa, pienentää tai muuten vääristää silmiä. Voimakkailla miinusvahvuuksilla tämä näkyy kapeina kaistaleina linssien sivuilla, plus-voimakkuuksilla taas silmien suurenemisena kuvassa.

Lisää tietoa passikuvista täällä.

Muuta huomioitavaa

Meikkaus on sallittua. Se ei saa kuitenkaan vaikuttaa henkilön tunnistettavuuteen, vaan kuvasta pitää pystyä tunnistamaan kuvattava myös ns. suihkunraikkaana.

Hiukset olisi hyvä olla kasvoilla mahdollisimman symmetrisesti, mutta korvien ei tarvitse näkyä. Lähelle silmiäkin tuleva otsatukka on ok. samoin epäsymmetriset leikkaukset. Korut ml. lävistyskorut voivat olla kuvassa normaalisti. Tarkempaa tietoa löydät tästä artikkelista. Jutussa on haastateltu Poliisihallituksen ylitarkistaja Kari Kantoa.

Päähineet

Päähineen käyttö on kielletty, ellei sille ole joko uskonnollista tai terveydellistä syytä. Tässäkään tapauksessa päähine ei saa aiheuttaa varjoja kasvoille tai peittää niitä. Peruukin käyttö on sallittu, jos se on päivittäisessä käytössä. Kielto koskee myös erilaisia hiuspantoja ja -huiveja.

Pää ja hartiat

Oikea asento passikuvassa on helppo kiteyttää: kaiken pitää olla mahdollisimman suorassa. Tämä koskee kaikkea hartioista lähtien; hartioiden tulisi olla samalla korkeudella ja yhtä kaukana kamerasta. Myös kasvojen tulee olla myös mahdollisimman suorassa sekä pysty- että sivusuunnassa.

Ilme

Ilmeen tulisi olla mahdollisimman neutraali. Otamme kuvia aina riittävän määrän ja näytämme kuvia kamerasta, joten passiin ei tarvitse kelpuuttaa ensimmäistä ”peura ajovaloissa” -kuvaa.

Muita vinkkejä

Katse kannattaa suunnata pitkälle, kameran läpi. Suun pitää olla aikuisten kuvissa kevyesti, mutta selkeästi kiinni, vauvoilla ja pienillä lapsilla hyväksytään myös hieman avonainen suu. Silmiä ei saa siristää, eikä pitää korostetun auki.

Silmillä voi hymyillä, mutta suun leveys ei saa muuttua, eivätkä poskipäät nousta. Pyrimme saamaan aikaan passikuvan, joka on  mahdollisimman edustava, mutta täyttää myös vaatimukset varmasti.

Sijainti kartalla

Magion löydät Hämeenpuistosta, läheltä Tuulensuuta. Studiota vastapäätä on Tampereen Työväen Teatteri. Palvelemme arkisin 10-18 sekä lauantaisin 10-15. Tervetuloa!

Sijainti kartalla

jkljkl

Palvelemme

 

ARKISIN
10:00 – 18:00

Ilman ajanvarausta

LAUANTAI
10:00 – 15:00

Ajanvaraus etusijalla

SUNNUNTAI
Suljettu

Ota yhteyttä

 

Kysyttävää? Laita viestiä, vastaamme mahdollisimman pian.