Passikuva kännykkään.

Kuvatunnus tekstiviestinä & kirjekuoressa.

A-luokan passikuva.

Pikkustudiostamme Tampereelta saat varmasti hyväksyttävän kuvan, yli kymmenen tuhannen passikuvan kokemuksella. Jokaiseen passikuvaan suhtaudutaan vakavasti, ja siitä yritetään tehdä mahdollisimman hyvä. Passikuvillamme on tyytyväisyystakuu, joten kuvia otetaan passikuvauksen yhteydessä sen verran, että olet kuvaan tyytyväinen.

Passihakemuksen tekovaiheessa tarvittavan kuvatunnuksen saat mukaan sekä tekstiviestinä sekä kirjekuoressa, paperille printattuna. Perinteiset passivalokuvat saa mukaan 4 euron lisähinnasta. Kuvat voi noutaa myös myöhemmin samaan hintaan, puolen vuoden sisällä kuvauksesta. Studio sijaitsee vastapäätä Tampereen Työväen Teatteria, osoite on Hämeenpuisto 35.

Passikuvat laatutakuulla.

Haluamme että olet kuvaan tyytyväinen, joten huolehdimme että kuva on mahdollisimman symmetrinen, suorassa ja ilmeeltään riittävän neutraali. Kuva skaalataan oikeaan kokoon huolella ja kuvan valoisuus hienosäädetään.

Esimerkki passikuvan toimituksesta, kuvassa kuvatunnus lähetettynä kännykkään, printattuna paperille sekä valokuvamuotoiset passikuvat.

Passikuvat sähköisesti ja printattuna. Kuvatunnus tekstiviestinä.

Korkeat laatustandardit

Meillä voit luottaa siihen, että passikuvan ottaa kuvaaja, jolla on takanaan pitkä kokemus passikuvista. Pyrimme tekemään jokaisesta kuvasta mahdollisimman laadukkaan. Lisätietoa Poliisin passikuvaohjeista.

Olemme tarkkoja erityisesti silmälaseihin ja silmien erottumiseen liittyen, joten voit olla varma että kuva hyväksytään ongelmitta. Pyrimme saamaan kuvasta kuitenkin mahdollisimman onnistuneen. Kuvillamme on laatu- ja tyytyväisyystakuu.

Sähköisen passikuvan vaatimukset, kuva apuviivoineen Photoshop-kuvankäsittelyohjelmassa.

Skaalattu passikuva apuviivoineen.

Näytämme kuvia kamerasta.

Jokaisessa passikuvauksessa otamme keskimäärin noin 6 kuvaa, jonka jälkeen näet kuvat kameran takanäytöltä. Jos kuvista löytyy korjattavaa, otamme tarvittaessa lisää kuvia samaan hintaan. Saat myös konkreettisia ohjeita, jotta pää ja hartiat saadaan kuvausvaiheessa mahdollisimman suoraan. Lopullisen kuvan voit valita itse tai antaa kuvaajan valita.

Näytämme passikuvauksessa otetut kuvat suoraan kamerasta.

Näytämme kuvia suoraan kamerasta.

Mihin sähköinen passikuva käy?

Sähköistä passikuvaa voi käyttää kaikkiin virallisiin henkilötodistuksiin Suomessa; passiin, henkilökorttiin sekä muihin hieman vähemmän tunnetuihin kortteihin; vartijakorttiin, järjestyksenvalvojakorttiin, turvasuojaajakorttiin, merimiespassiin sekä aseenkäsittelylupaan. Poikkeuksen säännöstä tekee enää ajokortti, johon tarvitaan vielä perinteinen passikuva. Sähköinen kuva on kaikissa muissa tilanteissa ehdottomasti paras valinta.

Hinnasto, passikuvat

Hinnat sisältävät ohjatun kuvauksen, kuvan käsittelyn ja lähetyksen Poliisin järjestelmään / valmiiksi leikatut passivalokuvat kirjekuoressa.

Passi- ja viisumikuvat aina ilman ajanvarausta.

 

Passikuva, sähköisesti 14,00€

 • Suoraan poliisille, heti käytettävissä
 • Kuvatunnus tekstiviestillä
 • Kuvatunnus kirjekuoressa

Passikuva, printteinä 14,00€

 • 8 valmiiksi leikattua passikuvaa
 • Sis. 4 värillistä, 4 mustavalkoista kuvaa

Sähköisesti & printteinä +4,00€

 • Suoraan poliisille, heti käytettävissä
 • Kuvatunnus tekstiviestillä + kirjekuoressa
 • 8 valmiiksi leikattua passikuvaa
 • Hinta yhteensä 18,00€

Passikuvaus, koko setti +5,00€

 • Suoraan poliisille, heti käytettävissä
 • Kuvatunnus tekstiviestillä + kirjekuoressa
 • 8 valmiiksi leikattua passikuvaa
 • Kuvatiedosto sähköpostiin
 • Hinta yhteensä 19,00€

Passin hakeminen netissä

Passin hakeminen netissä on yksinkertaista: tarvitset vain nettiyhteyden, tietokoneen ja suomalaiset verkkopankkitunnukset. Sähköiseen asiointipalveluun kirjauduttuasi useimmiten riittää, että tarkistat esitäytetyt tiedot ja kirjoitat hakemukseen sähköpostisi, puhelinnumerosi sekä meiltä saamasi kuvatunnuksen. Hakemus maksetaan lopuksi verkkopankin kautta.

Hakemuksen voi tehdä myös paikan päällä. Voit asioida Pirkanmaalla Tampereen pääpoliisiaseman lisäksi esimerkiksi Pirkkalassa, Nokialla, Ikaalisissa, Orivedellä, Valkeakoskella tai Kangasalla. Pienemmillä paikkakunnilla jonotusaika voi olla Tamperetta lyhyempi.

Passin toimitus

Valmiit passit ja henkilökortit toimittaa 1.1.2017 alkaen Matkahuolto. Monissa tapauksissa Matkahuollon toimipiste löytyy R-kioskien yhteydestä, joten noutopisteet ovat suurelta osin samat kuin aiemminkin. Lisää muutoksesta voit lukea Matkahuollon sivuilta. Passi valmistuu keskimäärin muutamassa päivässä; normaalitoimitukseksi on Poliisin sivuilla määritelty 5-8 vuorokautta.

Valmiin passin voi noutaa Matkahuollon toimipisteestä.

Valmiin passin voi noutaa Matkahuollon toimipisteestä.

Silmälasit passikuvassa

Silmälasit on jätettävä pois aina, jos kehykset heijastavat, varjostavat, tummentavat, suurentavat, pienentävät silmiä, tai tilaa ei jää silmien ympärille tarpeeksi. Passikuva ilman silmälaseja kelpaa aina. Rajatapauksissa kuva kannattaa ottaa ilman laseja – emme lähetä palveluun kuvia, jotka eivät selkeästi täytä passikuvien kriteerejä. Passikuvaan kelpaavat kehykset ovat malliltaan suurehkot, sangoiltaan ohuehkot, kohtalaisen pienillä voimakkuuksilla. Tilanne tarkistetaan aina ennen kuvausta.

Passien toimitusajat

Uuden passin saa seuraavasti:

 • Normaalitoimitus, 5-8 arkipäivää
 • Pikatoimitus, enintään 3 arkipäivää
 • Express-toimitus, 0-1 arkipäivää
 • Väliaikainen passi, annetaan mukaan
 • Merimiespassi, tilanteesta riippuen

Lisää tietoa toimituksesta Poliisin sivuilta.

Poliisin asiointipalvelun etusivu.

Passikuvat vauvasta

Nykyinen lainsäädäntö vaatii sähköisen passikuvan myös pienistä vauvoista. Vauvan passikuvat (ikähaarukka 0-4kk) kuvataan vanhemman sylissä ja tätä isommat yleensä vanhemman jalan päällä istuen. Yksi hyvä ruutu riittää, joten vauvan tuomista passikuvaan ei kannata turhaan stressata. Lisätietoa vauvan passikuvista.

Perhealennus

Passikuvista on mahdollista saada perhealennusta:

 • 4 tai useampi kuvattavaa, -10%

Tarjous koskee vain samalla kertaa kuvattavia ryhmiä. Alennus ei koske alle 4kk vauvan passikuvia eikä alennuksia voi yhdistää keskenään.

Opiskelija-alennus

Voimassa olevalla opiskelijakortilla -10% passikuvista sekä viisumikuvista. Alennuksia ei voi yhdistää keskenään.

Yhteystiedot

Valokuvaamo Magio
Hämeenpuisto 35
33200 Tampere

Vastapäätä Työväen Teatteria.
Puhelin studiolle: 044 9898 070
Google Maps -reittiopastus

Aukioloajat

Arkisin 10 – 18
Lauantai 10 – 15
Sunnuntaisin suljettu.

Sijainti kartalla

Valokuvaamo Magio sijaitsee Tampereen ydinkeskustan kupeessa, lähellä Hämeenkatua ja Tuulensuuta. Läheltä löytyy mm. Sokos, R-kioski ja Tampereen Työväen Teatteri. Hämeenkadulle on matkaa noin 100 metriä. Karttaa voi zoomata hiiren rullaa käyttämällä.

Sijainti kartalla