Passikuvat

Passikuvat tyytyväisyystakuulla, sähköisesti suoraan poliisille. Helppo sijainti Tampereen keskustassa, vastapäätä Työväen Teatteria. Hämeenkadulle on matkaa vain 200 metriä.

Kuvattavaksi pääsee yleensä heti, aikaa ei tarvitse varata. Studio on avoinna ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin. Passikuvan ottaminen ja viimeistely vie noin 10 minuuttia.

Valitse paras kuva

Jokainen passikuva tehdään yksilöllisesti: päävalon korkeus ja teho säädetään kasvoille sopivaksi. Saat ohjausta jotta kuvaan saadaan luonnollinen katse ja pää sopivaan asentoon.

Viimeisteltävän kuvan saa valita myös itse kameran näytöltä! Keskimäärin kuvia otetaan noin 5-7. Pyrimme tekemään kuvasta sellaisen, että sitä viitsii katsella seuraavat 5 vuotta.

Sähköinen passikuva

Viimeistelty passikuva lähetetään suoraan poliisille. Koodi on käytettävissä heti kuvauksen jälkeen mm. passin ja henkilökortin hakemiseen. Sama tunnus kelpaa myös Migrille oleskelulupaan.

Kuvatunnuksen viimeinen käyttöpäivä lukee tekstiviestissä, jonka saat kuvauksen yhteydessä. Kuvakoodin saa halutessaan mukaan myös kirjekuoressa. Kuvatunnus on voimassa 6 kuukautta.

Passikuvat printteinä

Printtikuvaa tarvitaan nykyisin enää ajokortin, mopokortin tai mp-kortin uusintaan. Sähköisen koodin näyttäminen Traficomille ei auta, ellei kuvaa käytä ensin passissa tai henkilökortissa.

Tampereen keskustassa

Studiolle pääsee helposti myös autolla, parkkitilaa on heti oven edessä. Katuosoite on Hämeenpuisto 35. Talo löytyy Hämeenpuiston ja Hallituskadun kulmasta. Tuulensuuhun on matkaa vain 200 metriä.

Reittiopastus studiolle. Sähköiset passikuvat edullisesti 14,90 / henkilö. Passikuvat printteinä 16,90€.

Osasto:

14,90

Kuvaus

Passikuvat pitkällä kokemuksella – passiin, henkilökorttiin, opiskelijakorttiin tai muuhun viralliseen henkilötodistukseen. Tampereella vuodesta 2014. Sähköisesti, printteinä tai tiedostona.

Jokainen kuva tehdään tarkasti virallisen passikuvaohjeen mukaan. Tulkinnanvaraisuutta pyritään välttämään kokonaan. Hyväksymisprosenttimme on lähes täydet 100.

Kuvaukseen on hyvä varata 10 minuuttia per henkilö, useamman henkilön kuvaus sujuu suhteessa hieman nopeammin. Studiolta löytyy odotteluun myös istumapaikkoja ja luettavaa.

Epassikuvan tarjouskoodi löytyy tästä. Tarjous voimassa 30.11. asti.

 • Passin tai henkilökortin hakeminen
 • Miten homma toimii?

  1) Ensimmäisenä tarvitset sähköisen passikuvan. Saat heti kuvauksen jälkeen kuvakoodin. 2) Kirjaudu sen jälkeen asiointipalveluun. Kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai henkilökorttiin liitetyn kansalaisvarmenteen. 3) Täytä passi- tai henkilökorttihakemus ja tarkasta että tietosi ovat oikein. 4) Liitä saamasi kuvatunnus hakemukseen. 5) Maksa hakemus verkkopankin kautta ja valitse haluamasi noutopiste. 6) Voilà, voit jäädä odottelemaan postia! Ps. tämä ohje koskee normaalitoimitusta. Jos tarvitset henkilötodistuksen pikana, lue kohdat alempaa!

 • Tarvitaanko henkkarit?

  Kuvaukseen ei tarvita mukaan henkkareita. Kuvauksen yhteydessä generoidaan tietyn kuvan ja kuvakoodin yhdistelmä. Usein tietoihin lisätään kuvattavan nimi, mutta sen rooli on lähinnä selkiyttää, kenen kuvasta on kyse. Esim. perheen kuvissa on täysin riittävää, kun nimiksi kirjataan pelkät etunimet. Jos haluat, kuviin voidaan kuitenkin liittää kokonaiset, viralliset nimet.

 • Koodin voimassaoloaika?

  Sähköistä kuvatunnusta voi käyttää passiin sekä henkilö-, järjestyksenvalvoja-, turvasuojaaja- ja vartijakorttiin 6 kuukauden ajan. Sen jälkeen kuva vanhenee. Kuva kelpaa myös aseenkäsittelylupahakemukseen, Migrille oleskelulupa-asioihin, väliaikaiseen passiin, merimiespassiin, muukalaispassiin ja pakolaisen matkustusasiakirjaan.

 • Miten kuvakoodia käytetään?

  Lähetämme viimeistellyn passikuvan ensin poliisille ja saat kuvakoodin heti sen jälkeen. Yleensä koodi laitetaan suoraan kännykkään tekstiviestillä – kännykän ei tarvitse olla älypuhelin. Kuvakoodi kirjoitetaan suoraan hakemukseen, jolloin oikea kuva latautuu hakemukseen.

 • Mitä uusiminen maksaa?

  Poliisin päässä uusiminen maksaa noin 45-50 euron luokkaa (normaalitoimitus). Poliisiasemalla tehty hakemus on muutaman euron kalliimpi kuin netissä tehty. Ajantasaisen hinnaston löydät tästä. Passi tai henkilökortti maksetaan hakemuksen lopuksi ja sen voi maksaa etukäteen, vaikka hakemus vaatisikin käyntiä poliisiasemalla.

 • Kauanko kuvaus kestää?

  Passikuvan tekeminen on melko nopeaa. Teemme kuitenkin kaikki kuvat huolella ja voit katsoa kuvia kamerasta – tarvittaessa kuvia voi ottaa myös lisää. Kuvaukseen on hyvä varata noin 10 minuuttia / henkilö. Haluamme tehdä kuvista sellaisia, että kuvaa ei harmita katsoa seuraavat 5 vuotta.

 • Kauanko passi on voimassa?

  Uusi passi tai henkilökortti on voimassa 5 vuotta. 10 vuoden passeja ei enää valitettavasti ole saatavilla. Kannattaa huomioida myös 6 kuukauden voimassaolovaatimus matkan päättymisen jälkeen matkustettaessa joihinkin maihin. Käytännössä uusiminen vaaditaan kuitenkin “vain” 5 vuoden välein.

 • Milloin printatut kuvat?

  Konkreettista kuvaa tarvitaan vielä ajokorttiin, mopokorttiin ja moottoripyöräkorttiin. Sähköistä kuvakoodia ei voi käyttää Trafin järjestelmissä suoraan. Kuitenkin, jos uusit ensin passin tai henkilökortin sähköisellä kuvalla, uusi kuva päivittyy myös Traficomin järjestelmään. Muussa tapauksessa paperinen kuva pitää viedä Ajovarman toimipisteeseen (esim. Lielahti tai Hervanta).

 • Passikuvat vauvasta?

  Oma passi tarvitaan myös vauvoille. Meillä onnistuu siis myös vauvan passikuvat. Kuvaaminen onnistuu yleensä ongelmitta jopa muutaman viikon ikäisistä, kunhan vauva on hereillä. Huom. mahdollinen tarjoushinta ei koske alle 3kk vauvan passikuvia.

 • Toimitusajat & eri passityypit
 • Uuden passin toimitus?

  Uusi henkilöllisyystodistus toimitetaan kirjekuoreen pakattuna Matkahuollon toimipisteeseen. Voit valita parhaiten sopivan noutopisteen hakemuksen loppuvaiheessa. Saat viestin kännykkään kun kortti on noudettavissa. Noutaessa vaaditaan jonkinlainen henkilöllisyystodistus, mutta ajokortti ei tähän kelpaa. Tarvitaan siis aiempi henkilöllisyystodistus, vielä voimassa oleva, tai hetki sitten vanhentunut.

 • Kauanko toimitus kestää?

  Normaalitoimituksena toimitettavan passin toimitusaika on noin 5-8 arkipäivää.

 • Pikapassin toimitus

  Pikapassi on mahdollista noutaa viimeistään 2 arkipäivän kuluessa, jos hakemus on tehty arkipäivänä klo 9 mennessä ja kyseisen päivän kiintiössä on tilaa. Pikapassi ei muilta osin eroa tavallisesta passista, vain toimitus tapahtuu nopeutettuna. Jos hakemuksen tekee paikan päällä lupapalvelupisteessä, aikaraja on klo 11.

 • Express-passin toimitus

  Express-passi on pikapassin tavoin tavallinen passi, mutta toimitusaika voi olla vielä pikapassiakin nopeampi. Nopeimmillaan express-passi on noudettavissa samana päivänä klo 16, jos hakemus on tehty verkossa ennen klo 9. Tämä vaatii myös sen, että saman päivän express-kiintiössä on vielä tilaa.

 • Väliaikainen passi

  Passi voidaan erityisestä syystä myöntää väliaikaisena, jos passin myöntäminen nopeutetussakaan aikataulussa (pika- ja express-passit) ei ole mahdollista. Väliaikaisen passin myöntämisen edellytykset harkitaan aina tarkkaan ja tapauskohtaisesti. Väliaikainen passi myönnetään sinulle vain sille ajalle, jolle myöntäminen on välttämätöntä, ja enintään 12 kuukaudeksi. Kaikki valtiot eivät hyväksy väliaikaista passia matkustusasiakirjaksi. (Lähde: Poliisi)

 • Nopeutettu toimitus

  Jos teet hakemuksen sähköisesti mutta hakemus vaatii tunnistuskäyntiä, voit valita toimitusnopeudeksi ainoastaan normaalin. Voit kuitenkin vaihtaa sen tunnistuskäynnin yhdeydessä nopeampaan, jolloin hintaan lisätään normaalin toimituksen ja nopeutetun toimituksen hintaerotus.

 • Vinkkejä passikuvaukseen
 • Pää ja hartiat

  Jos haluat passikuvaasi mahdollisimman selkeän leukalinjan, voi päätä työntää kuvassa aavistuksen eteenpäin. Myös käyttämämme valaisu saa leuan erottumaan kuvassa paremmin. Olkapäät kannattaa yrittää pudottaa mahdollisimman alas ja vetää taakse.

 • Meikki passikuvissa

  Meikkiä saa käyttää. Varsinaista ylärajaa, kuinka voimakas meikki saa olla, ei ole tullut toistaiseksi vastaan. Tietysti sellainenkin on olemassa, eli kuvattavan täytyy olla selkeästi tunnistettavissa. Kuvan koko on pieni, joten siihen sopii periaatteessa voimakkaampikin huulipuna ja muu selkeyttä ja kontrastia silmiin ja kulmiin tuova meikki. Tarvittaessa ihon kiiltoa voidaan tasata kevyesti koneella.

 • Mitä päälle?

  Lopullinen rajaus on tiukka. Yleensä kasvoja jää lopullisessa kuvassa näkyviin vain noin 10cm leuan alta. Jos haluat että kuvaan jää näkyviin siisti kaulus – joka ei rajaudu pois – kannattaa suosia suhteellisen ylös nousevaa ja kapeaa kaulusta.

 • Hiukset auki vai kiinni?

  Käytännössä kaikki hiustyylit sopivat, pääsääntöisesti myös otsahiukset. Hiusten pitää pysyä kuitenkin pois silmien edestä. Korvien ei tarvitse näkyä. Hiuspannan käyttö on kielletty, koska se peittää yleensä päälaen linjan. Hiusten laittamiseen löytyy valaistu peili ja myös hiuslakkaa on tarjolla talon puolesta.

 • Miksi ei saa hymyillä?

  Saako nyt vai eikö saa? Vastaus on siltä väliltä – passikuvassa saa olla pieni hymy. Pääasiassa kannattaa hymyillä silmillä, eli poskipää ei saa nousta liikaa. Suu pitää olla kiinni. Pienimpien lasten kohdalla tästä on mahdollista joustaa. Katseen tulee olla kamerassa. Katseesta saa rennomman tarkentamalla katseen kamerasta läpi hieman pidemmälle, ja välttämällä silmien pitämistä korostuneen auki.

 • Pitääkö lasit ottaa pois?

  Tähän ei ole yksinkertaista, jokaisen kehysmallin kattavaa vastausta. Lasien käyttö tai käyttökielto passikuvissa riippuu monesta asiasta – vahvuuksista, pinnoitteista, kehyksen muodosta, kehyksen paksuudesta ja muistakin ominaisuuksista. Joissakin tapauksissa toinen kehysmalli voi siis sopia käytettäväksi kuvassa, mutta toinen ei. Hienoisissa rajatapauksissa tilanne varmistuu nopeasti testikuvan jälkeen.

 • Sijanti ja muut kysymykset
 • Missä tämmöinen Maagio?

  Magio löytyy Hämeenpuistosta. Passikuvaan pääsee maanantaista torstaihin. Helpoiten löydät studion suunnistamalla Hämeenpuistoon lähelle Työväen Teatteria ja katsomalla toiselle puolen tietä. :-) Katso ajankohtaiset aukioloajat ja sijainti kartalla. Tervetuloa!

 • Muuta kysyttävää?

  Unohtuiko jotain? Laita kysymys viestillä [email protected] tai yhteydenottolomakkeen kautta. Kiitos!

 • Passikuvat tehdään yleensä ilman ajanvarausta. Voit kuitenkin halutessasi tehdä varauksen tästä.

  Loading...

  Valokuvaaja

  Omakuva, Valokuvaamo Magio

  Moi. Toimin Magiossa kuvaajana ja yrittäjänä.

  Siirryin studiokuvaamiseen vuonna 2014. Sitä ennen ehdin tehdä muutaman vuoden dokumentaarista hääkuvaa. Haaveilin oman muotokuvastudion lisäksi myös lehtikuvaajan ammatista ja opiskelin hetken myös kuvajournalismia.

  Teen mielellään erilaisia henkilökuvauksia; henkilöstökuvia, CV- ja profiilikuvauksia, muotokuvia ja lapsikuvauksia. Maanantaista torstaihin pääsee myös passi- ja viisumikuviin.

  Tervetuloa studiolle!

  t. Magio / Markus Grönfors

  Lisätiedot

  Kuvan tausta

  Valkoinen

  Valaisutyyli

  Virallisten kuvaohjeiden mukainen

  Kuvan rajaus

  Virallisten kuvaohjeiden mukainen

  Resoluutio

  500 x 653 kuvapistettä

  Väriprofiili

  sRGB

  Sopii parhaiten

  Passiin, henkilökorttiin