Magio muuttaa (30 metriä)

Lyhyesti. Magio palvelee nykyisessä tilassa vuoden loppuun, uusi tila aukeaa tammikuun alussa.

Studion perustamisesta tuli kuluneeksi 6 vuotta marraskuussa 2020. Kuuteen vuoteen on mahtunut monenlaista, mutta pitänee olla tyytyväinen että yritys on edelleen hengissä kevään tapahtumien jälkeen. Kiitos siitä erityisesti taloyhtiölle ja valtion tekohengitykselle. Hengityskonetta ei sentään tarvittu.

Matkustusmäärät romahtivat, ja sitä kautta romahti matkustamiseen liittyvien tuotteiden myynti – passikuvat ja viisumikuvat. Myynti on edelleen melko pieni osa normaalista, jos sellaista on.

Muita kuvauksia ajatellen nykyinen tila on jo pidemmän aikaa osoittanut olevansa liian pieni, erityisesti useamman henkilön kuvaamiseen. Tila on ylipäänsä ollut melko ahdas lähes mille tahansa kuvaukselle, koska myös valot vievät oman osansa neliöistä.

Uutinen on iloinen siis erityisesti yrityskuvausten, muotokuvien ja lapsikuvienkin osalta. Avaramman tilan ansiosta mahdollisia kuvaussuuntia tulee nyt huomattavasti lisää.

Uusi tila löytyi melko sopivasti samasta talosta, noin 30 metriä nykyisestä vasemmalle. Magio palvelee nykyisessä tilassa normaalisti vuoden loppuun saakka, pois lukien joulun jälkeiset päivät.

Tilaa on nykyiseen verrattuna noin 30 neliötä enemmän. Tilaan rakennetaan myös kaksiseinäinen “infinite wall”. Kuvausmahdollisuudet siis suorastaan räjähtävät. :-)

Uusi puoli aukeaa näillä näkymin tammikuun alussa, noin loppiaisen tietämillä.

Aiheesta lisää myöhemmin!

Hämeenpuisto 4V.

Neljä vuotta tuli täyteen Hämeenpuistossa! Melko paljon on tapahtunut edistystä, mutta vielä on paljon myös tehtävää. Kisaväsymys on iskenyt vähän isommin useampaan kertaan, erityisesti vuoden 2018 jälkeen. Siispä työntekoa on pitänyt tietoisesti vähentää pahimmillaan yli 70 viikkotyötunnista normaalimpaan, noin 45 tuntiin viikossa.

Seuraaville kuukausille on tiedossa mm. infonäytön asentelua näyteikkunaan, huoneiden akustointia Konton akustointilevyillä, uuden äänentoiston (3x Genelec 8020) asennusta, seinien ja lattialistojen maalausta ja kuvien kehystystä uudelle kuvaseinälle. Samaiselle seinälle olisi tarkoitus saada myös toimiva kohdevalaisu. Yksin työajan jälkeen tehdessä homma on kuitenkin hidasta!

Kesällä Magio palvelee kuitenkin näillä näkymin normaalisti koko kesän, ainoastaan heinä-elokuun vaihteessa saattaa olla parin päivän mittainen tauko torstaista perjantaihin. Tästä tiedotamme mahdollisesti myöhemmin! :-)

Hämeenpuisto 35, Magio 4 vuotta
 
 

Korvaa kutittaa

Koirakuvaus on asia, joka on pitkään pitänyt lisätä valikoimaan. Siispä, kun aikaa viimeinkin tuntui olevan, sain sopivasti kuvattavaksi valkoturkkisen American akita Nilan. Nila on ilmeikäs koira ja pysyi kuvausalustan päällä erittäin mallikkaasti.

Kuviin halusin melko voimakkaat takavalot korostamaan ääriviivoja, edestä päin valaistiin maltillisemmin.

Sivuille ja ajanvaraukseen koirakuvaus pyritään lisäämään kevään aikana. Epävirallisesti kuviin voi päästä laittamalla sähköpostia, kuvauksia tehdään kuitenkin vain lauantai-päivisin.

Koirakuvassa American Akita
 
Koirapotretti American Akitasta
 
Koirapotretissa American Akita
 
Koirapotretti American Akitasta, mustavalkoinen versio
 
 

Rekvisiittaa

Hartaasti odotettu lähetys Espanjasta saapui tänään noin kuukauden odottelun jälkeen, pitäen sisällään mm. käsinmaalattuja taustakankaita sekä perinteisempää rekvisiittaa. Erilaisia settejä on siis luvassa nykyisen modernin ilmeen lisäksi 3-4 kappaletta, joista kuvassa näkyvä ruskean ja kullan sävyjä sisältävä tausta on yksi. Lisäksi on tulossa ainakin ranskalaishenkistä, ränsistynyttä kiviseinää sekä tunnelmallista sisämiljöötä. Suurta osaa taustoista tullaan käyttämään myös muihin kuvauksiin.

Menee kuitenkin vielä muutamia viikkoja, että kaikki saadaan asenneltua paikoilleen ja testikuvat otettua. Ajanvaraukseen päivittyy samalla myös uudet kuvaukset viimeistään alkukesään mennessä.

Uutta studiolla on myös 2,5×2,0m -kokoinen liikuteltava kuvausseinä, joka on kittausta ja maalausta vaille valmis. Maalattavien pintojen lisäksi seinään pystyy ripustamaan valoja sekä taustoja kuten kuvasta käy ilmi, eli seinän sivuilta ja päältä löytyy pätkät metalliputkea.

Taustakankaan testailut
 
Taustakankaan testailut
 
 

Uutta työviikkoa kohti

Lyhyt pyrähdys studiolle sunnuntaina ja huomisen kuvauksen valmistelua. Kuvaus on ajoitettu poikkeuksellisesti keskelle päivää, joten ajankäytön maksimoimiseksi tein säädöt siihen valmiiksi.

Huomenna kuvataan siis henkilöstökuvia high key -tyyliin pienehköstä porukasta.

Studio on siis avoinna normaaliin tapaan klo 10 – 18, mutta on hetkisen suljettuna klo 11.30 – 12.00 sekä 13.00 – 13.20 välisinä aikoina.

High key valosetup á la Magio
 
High key mallikuva á la Magio Tampere
 
 

Kuvia koneelle

Kuvia koneelle, nimittäin piuhaa pitkin.

Ns. tetheröintiä voi käyttää myös tavallisissa kuvauksissa, jolloin kuvat siirtyvät suoraan tietokoneelle, mutta erityisen paljon siitä on apua valosetuppien suunnittelussa.

Kyseinen taiteenlaji oli useita kuukausia tauolla, koska kyseinen homma ei meinannut toimia lukuisten teknisten ongelmien takia. Pääkoneen käyttöjärjestelmän sekä mm. Lightroomin päivityksen jälkeen nyt tilanne näyttää taas pitkästä aikaa toimivalta.

Tänään siis uudet mm. vakiosäädöt lapsikuville, aikaa vierähti huomaamatta lähes neljä ja puoli tuntia.. Huomenna taas päivystellään passikuvien ja muiden vastaavien merkeissä.

Kuvaus studiolla
 
Kuvat koneelle
 
 

Tapetin poistoa

Tapetin poisto. Mikäpä olisikaan parempaa sunnuntai-päivän vietettä!

Koska Hämeenpuiston talo on vanha (rakennettu 1939), on huoneisiin liimailtu ajan kuluessa useampikin kerros tapettia. Päällimmäinen kerros oli lasikuitutapettia, joka irtosi kohtalaisen siististi. Tämän alta paljastui kuitenkin vielä useampi kerros, joiden alta löytyy taas tasoitusta vaativa betonipinta.

Tämä päivä siis raaputellaan kivipintaa esille, ja jatketaan seinän tasoituksella taas maanantain studiopäivän jälkeen. Studio palvelee siis remonteista huolimatta normaalisti.

Lattia ja seinä saa uuden valkoisen pinnan viikon-kahden sisällä, toivottavasti siis mahdollisimman pian.

Tapetin poistoa Valokuvaamo Magiolla 2017
 
 

Tiukempaa valoa

Magiolla harjoittelussa olleesta Valtterista tehtiin nopea Hollywood-henkinen potretti. Valaisusta ei ehditty saada BTS-tyyppistä kuvaa, mutta valaisu tehtiin tällä kertaa neljällä tiukasti rajatulla valolla; yksi taustassa, kaksi sivuvaloina ja yksi päävalona. Toista takavaloa heijastettiin lisäksi isolla valkoisella paneelilla edestä antamaan täytevaloa.

Mustavalkoinen muotokuva Hollywood-tyyliin. Kuvattu Valokuvaamo Magiolla lokakuussa 2017.
 
 

Fresnel saapuu studiolle

Pitkään haaveena ollut fresnel-valo löytyy nyt studiolta. Kyseinen yksilö löytyi Helsingistä, ja kuljetusta helpotti huomattavasti se, että myyjä lupautui tuomaan laitteen Pasilan asemalle (toim. huom. Pasilasta ei kannata etsiä vanhaa asemarakennusta, koska sitä ei enää ole).

Ja ompahan sitten meinaan ihan kohtalaisen jämäkkä kattila. Valo on silkkaa vanhaa Hollywoodia, ruuvattava valonsäteen kohdennus, toisessa päässä laajempi “flood” -tyyppinen valo, toisessa ääripäässä tiukempi spotti ja hieman pehmeämmät varjot. Ensimmäinen testikuva, ja tulee selväksi että tälle tulee olemaan käyttöä.

Tällä hetkellä hieman uinuvaa muotokuvauspuolta olisi nimittäin tarkoitus alkaa herättelemään henkiin lähiaikoina, ja kameran eteen tuoda sen myötä oikeitakin malleja. Etutilan muutokset alkavat mahdollistamaan pikkuhiljaa kunnollisia kuvauksia; suuria odottavia muutoksia ovat enää oikeastaan lattian maalaus sekä mahdollisuus kuvata tilassa pitkittäin, mm. kokovartalokuvia High key -tyyliin.

Supernopeat testit, joissa mallina juuri sopivasti Postiin saapunut muovinen irtopää, joka osoittautui onneksi myös hyväksi ostokseksi. Kuvissa valona ainoastaan siis S35 Spot Lite, eli sveitsiläisen Elinchromin vanhempaa mallia oleva Fresnel, sekä musta/valkoiset flagit.

Fresnel-testi, perhosvalo ilman täytevaloa
 
Loop-valo, Fresnel S35 -testistä
 
Fresnel-testiä, ns. Rembrandt-valo
 
Fresnel S35 Spot Lite pannu in action
 
 

Askelia eteenpäin

Remontti etenee Magiossa askel kerrallaan, tällä kertaa vuorossa uusi myyntitiski, a.k.a “flyygeli”, joka saatiin viimein käyttöön ennen viikonloppua. Muutto seinän taakse muutaman metrin päähän tavaroineen ja johdotuksineen voi kuulostaa yksinkertaiselta ja nopealta toimitukselta, mutta olikin kokonaisuudessaan yllättävän työläs operaatio! Viikonloppuna katonrajaan lisättiin myös uudet johdot uusille aktiivikauttimille, kaksi signaalille, kaksi virralle, sekä 10 metriä USB3-johtoa, jotta saadaan kuvat jatkossa siirtymään suoraan studion seinälle, isolle näytölle. Jonkin sorttinen TV olisi siis vielä tarkoitus ruuvailla kuvaustilan seinälle.

Välitilaan on tulossa myös remonttia, jota pyritään tekemään loppuvuoden aikana. Samalla väli- ja etutilan lattia tulee saamaan uuden, paremman maalipinnan.

Studiota pyritään pitämään remonteista huolimatta kuitenkin auki normaalisti, eli muutostyöt tehdään ilta-aikaan ja viikonloppuisin. Tiskin vanerit toimitti Kalevan Vaneri.

 

 

Ilmakuva flyygelistä (yllä), ja mitä se on syönyt (alla).
 
 

Studio avoinna ilman ajanvarausta maanantaista torstaihin 10-18. Pidemmät studiokuvaukset (mm. lapsi- ja muotokuvat) perjantaista lauantaihin ajanvarauksella. Tervetuloa!