0449898070 hello@magio.fi

Muutoksia ajanvaraukseen

Ajanvaraukseen on jouduttu tekemään muutoksia sunnuntain osalta, eli jatkossa viikoittainen kuvauspäivä varsinaisille studiokuvauksille on lauantai! Magio palvelee vielä kolme tulevaa lauantaita ilman ajanvarausta; 27.10. sekä marraskuun kaksi ensimmäistä lauantaita: 3.11. sekä 10.11. Sen jälkeen siirrymme lauantaiden osalta ainoastaan pidempien kuvausten, eli lapsi- ja muotokuvausten tekoon.

Arkiaamujen klo 9 alkava kuvausaika säilyy ennallaan. Sunnuntaipäivät on jatkossa varattu palautumiseen :-)

Magion uudet aukioloajat

Ikkunateipit teki Mainostoimisto Moses. Teippejä päivitetään vielä lähipäivinä lauantain ja sunnuntain osalta.

Rekvisiittaa

Hartaasti odotettu lähetys Espanjasta saapui tänään noin kuukauden odottelun jälkeen, pitäen sisällään mm. käsinmaalattuja taustakankaita sekä perinteisempää rekvisiittaa. Erilaisia settejä on siis luvassa nykyisen modernin ilmeen lisäksi 3-4 kappaletta, joista kuvassa näkyvä ruskean ja kullan sävyjä sisältävä tausta on yksi. Lisäksi on tulossa ainakin ranskalaishenkistä, ränsistynyttä kiviseinää sekä tunnelmallista sisämiljöötä. Suurta osaa taustoista tullaan käyttämään myös muihin kuvauksiin.

Menee kuitenkin vielä muutamia viikkoja, että kaikki saadaan asenneltua paikoilleen ja testikuvat otettua. Ajanvaraukseen päivittyy samalla myös uudet kuvaukset viimeistään alkukesään mennessä.

Uutta studiolla on myös 2,5×2,0m -kokoinen liikuteltava kuvausseinä, joka on kittausta ja maalausta vaille valmis. Maalattavien pintojen lisäksi seinään pystyy ripustamaan valoja sekä taustoja kuten kuvasta käy ilmi, eli seinän sivuilta ja päältä löytyy pätkät metalliputkea.

Taustakankaan testailut
 
Taustakankaan testailut

Koirapotretin rakentelua

Viime sunnuntaina testikuvassa käyneestä Niki-koirasta otettiin uudet kuvat, tällä kertaa päästiin lähemmäs tavoiteltua ääriviivoja korostavaa valoa.

Takavaloiksi vaihtui kapeat strip-valot koossa 50 x 130cm ja päävaloksi 70cm beauty dish hunajakennolla, jotta valo ei vuotaisi taustaan. Valaisun kontrolloitavuutta olisi saanut vielä parannettua laittamalla takavaloihin ruudukkomaiset ns. gridit, eli hajavaloa estävät muokkaimet, mutta tällä kertaa heijastumat saatiin kuriin kahdella isolla 120 x 250cm paneelilla kameran molemmin puolin.

Koirakuvia hiotaan vielä lähiviikkoina ja ne tulevat varattaviksi näillä näkyminen helmikuun aikana. Kiitokset Nikille ja omistajalle käynneistä!

Mustavalkoinen koirapotretti, black on black

Low key koirakuvaus

Ensimmäiset testikuvat koirakuvauksesta tuli tehtyä eilen sunnuntaina, ilmaiseen testikuvaukseen malliksi löytyi Facebookin kautta 7-vuotias Niki.

Tavoitteena oli tummasävyinen low key -kuva, jossa olisi selkeä irrotus taustasta ja vaimeahko, mutta kontrastikas päävalo. Valo ei kuitenkaan ollut vielä aivan toivotunlainen, joten Nikistä kuvataan vielä uudet kuvat eri tavalla toteutetuilla takavaloilla.

Tässä kuitenkin kevyesti käsitelty versio eiliseltä. Aikoja koirakuvauksiin tulee saataville näillä näkymin muutaman viikon sisällä, kunhan kuvaus saadaan paremmin suunniteltua.

Koirakuvaus low key -valoilla

Uutta työviikkoa kohti

Lyhyt pyrähdys studiolle sunnuntaina ja huomisen kuvauksen valmistelua. Kuvaus on ajoitettu poikkeuksellisesti keskelle päivää, joten ajankäytön maksimoimiseksi tein säädöt siihen valmiiksi.

Huomenna kuvataan siis henkilöstökuvia high key -tyyliin pienehköstä porukasta.

Studio on siis avoinna normaaliin tapaan klo 10 – 18, mutta on hetkisen suljettuna klo 11.30 – 12.00 sekä 13.00 – 13.20 välisinä aikoina.

High key valosetup á la Magio

 

High key mallikuva á la Magio Tampere

Kuvia koneelle

Kuvia koneelle, nimittäin piuhaa pitkin.

Ns. tetheröintiä voi käyttää myös tavallisissa kuvauksissa, jolloin kuvat siirtyvät suoraan tietokoneelle, mutta erityisen paljon siitä on apua valosetuppien suunnittelussa.

Kyseinen taiteenlaji oli useita kuukausia tauolla, koska kyseinen homma ei meinannut toimia lukuisten teknisten ongelmien takia. Pääkoneen käyttöjärjestelmän sekä mm. Lightroomin päivityksen jälkeen nyt tilanne näyttää taas pitkästä aikaa toimivalta.

Tänään siis uudet mm. vakiosäädöt lapsikuville, aikaa vierähti huomaamatta lähes neljä ja puoli tuntia.. Huomenna taas päivystellään passikuvien ja muiden vastaavien merkeissä.

Kuvaus studiolla

 

Kuvat koneelle

Tapetin poistoa

Tapetin poisto. Mikäpä olisikaan parempaa sunnuntai-päivän vietettä!

Koska Hämeenpuiston talo on vanha (rakennettu 1939), on huoneisiin liimailtu ajan kuluessa useampikin kerros tapettia. Päällimmäinen kerros oli lasikuitutapettia, joka irtosi kohtalaisen siististi. Tämän alta paljastui kuitenkin vielä useampi kerros, joiden alta löytyy taas tasoitusta vaativa betonipinta.

Tämä päivä siis raaputellaan kivipintaa esille, ja jatketaan seinän tasoituksella taas maanantain studiopäivän jälkeen. Studio palvelee siis remonteista huolimatta normaalisti.

Lattia ja seinä saa uuden valkoisen pinnan viikon-kahden sisällä, toivottavasti siis mahdollisimman pian.

Tapetin poistoa Valokuvaamo Magiolla 2017

Hinnoittelu uudistuu!

Muutamme hinnoitteluamme lapsi- ja muotokuvien osalta. Uusi hinnoittelumalli mahdollistaa aina sopivan määrän käsiteltyjä kuvia koevedoksista, eikä se velvoita ostamaan enempää kuvia, mille on käyttöä. Jokainen lapsikuvaus maksaa siis jatkossa 49 euroa, joka maksetaan studiolle kuvauksen jälkeen. Koevedokset lähetetään sähköpostiin valintaa varten ja käsitellyt kuvat maksavat jatkossa 15 euroa kappaleelta, sisältäen väri- ja mustavalkoversion.

Jokainen lapsikuva käsitellään huolella ja niitä voi käyttää täysin vapaasti. Toimitettavista tiedostoista on mahdollista teettää tarvittaessa suuriakin printtejä.

Mitä mieltä? :)

Uudet hinnat lapsikuvauksiin

Tiukempaa valoa

Magiolla harjoittelussa olleesta Valtterista tehtiin nopea Hollywood-henkinen potretti. Valaisusta ei ehditty saada BTS-tyyppistä kuvaa, mutta valaisu tehtiin tällä kertaa neljällä tiukasti rajatulla valolla; yksi taustassa, kaksi sivuvaloina ja yksi päävalona. Toista takavaloa heijastettiin lisäksi isolla valkoisella paneelilla edestä antamaan täytevaloa.

Mustavalkoinen muotokuva Hollywood-tyyliin. Kuvattu Valokuvaamo Magiolla lokakuussa 2017.

Fresnel saapuu studiolle

Pitkään haaveena ollut fresnel-valo löytyy nyt studiolta. Kyseinen yksilö löytyi Helsingistä, ja kuljetusta helpotti huomattavasti se, että myyjä lupautui tuomaan laitteen Pasilan asemalle (toim. huom. Pasilasta ei kannata etsiä vanhaa asemarakennusta, koska sitä ei enää ole).

Ja ompahan sitten meinaan ihan kohtalaisen jämäkkä kattila. Valo on silkkaa vanhaa Hollywoodia, ruuvattava valonsäteen kohdennus, toisessa päässä laajempi “flood” -tyyppinen valo, toisessa ääripäässä tiukempi spotti ja hieman pehmeämmät varjot. Ensimmäinen testikuva, ja tulee selväksi että tälle tulee olemaan käyttöä.

Tällä hetkellä hieman uinuvaa muotokuvauspuolta olisi nimittäin tarkoitus alkaa herättelemään henkiin lähiaikoina, ja kameran eteen tuoda sen myötä oikeitakin malleja. Etutilan muutokset alkavat mahdollistamaan pikkuhiljaa kunnollisia kuvauksia; suuria odottavia muutoksia ovat enää oikeastaan lattian maalaus sekä mahdollisuus kuvata tilassa pitkittäin, mm. kokovartalokuvia High key -tyyliin.

Supernopeat testit, joissa mallina juuri sopivasti Postiin saapunut muovinen irtopää, joka osoittautui onneksi myös hyväksi ostokseksi. Kuvissa valona ainoastaan siis S35 Spot Lite, eli sveitsiläisen Elinchromin vanhempaa mallia oleva Fresnel, sekä musta/valkoiset flagit.

Fresnel-testi, perhosvalo ilman täytevaloa
 
Loop-valo, Fresnel S35 -testistä
 
Fresnel-testiä, ns. Rembrandt-valo
 
Fresnel S35 Spot Lite pannu in action